Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.
The Harbour Club Oost
The Harbour Club is een luxerestaurant gelegen aan het water. Naast twee vestigingen in Amsterdam heeft The Harbour Club ook vestigingen in Rotterdam en Vinkeveen. Op alle locaties kun je met een bootje aanleggen als in een echte haven. De vestiging in Amsterdam-Zuid bevindt zich in het Apollo Hotel. Je kunt hier terecht voor lunch, diner en borrel. De signature dishes zijn volgens het restaurant zelf de Tuna Taco en de Dry Aged Tomahawk Steak. Op de website van The Harbour Club staat dat alleen het beste vlees en de beste vis goed genoeg gevonden worden. Voor de sushi en sashimi wordt gekweekte blauwvintonijn uit Malta gebruikt. De overige vis komt van Schmidt Zeevis in Rotterdam en is zoveel mogelijk gecertificeerd. Het vlees komt van Nice to Meat. Voor het rundvlees wordt voornamelijk gewerkt met Maas-Rijn-IJsselrunderen en Ierse Angus-runderen. De eieren zijn biologisch en komen uit Nederland. Ondanks de goede bedoelingen en de transparantie over de producten, scoort The Harbour Club een ruime onvoldoende op dierenwelzijn. Het overgrote deel van de gerechten bestaat uit vlees of vis, en daartussen vinden we nog steeds veel laag scorende producten, zoals tonijn, zeebaars en gamba's. Er is wel een kleine vegetarische sectie op de menukaart.