Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.
Maris Piper
Maris Piper Brasserie maakt deel uit van de Breda Group: een aantal restaurants, opgezet door de in Breda geboren Guillaume de Beer, Jojanneke van Iwaarden en Freek van Noortwijk. In 2015 openden ze hun eerste restaurant. Er volgden er meer, waaronder in 2018 – in een prachtig hoekpand in de Amsterdamse Pijp – Maris Piper Brasserie. Naast het brasseriegedeelte herbergt Maris Piper een private dining en een Chef’s Table, waar je je aan de koks overlevert voor een gastronomische ervaring. Er worden hier vooral vlees- en visgerechten bereid, maar er staan ook enkele vegetarische opties op de kaart. Vis komt voornamelijk uit de Noordzee en het restaurant is aangesloten bij de North Sea Chefs. Het rundvlees is van Nederlandse dubbeldoel koeien of Wagyu uit Japan. Ze gebruiken de diervriendelijkere eendenlever van Foie Royal in plaats van foie gras. Na contact te hebben gehad met het restaurant zijn ze overgestapt van kooi-eieren naar scharreleieren.