Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.
Rijks
Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum, is sinds 2014 gevestigd in de Philipsvleugel van het museum. Het restaurant heeft de bekende jonge sterrenchef Joris Bijdendijk aangetrokken om de keuken te runnen. Bijdendijk is onder andere bekend als oud-chef-kok van restaurant Bridges, dat onder zijn leiding een eerste Michelinster binnenhaalde. In 2016 ontving Rijks een Michelinster met Bijdendijk aan de leiding. Bijdendijk is maakt deel uit van de Slow Food Chef’s Alliantie en zet zich zijn hele carrière al in voor goed en eerlijk eten van eigen bodem. Samen met Samuel Levie en Joris Lohman, die hij kent van het Slow Food Network, zette hij onlangs het gelijknamige Low Food op, een project dat door middel van sessiedagen verandering teweeg wil brengen in het Nederlandse voedsellandschap. Het is dan ook geen verrassing dat hij in Rijks ‘de keuken van de Lage Landen’ presenteert met ingrediënten van Nederlandse bodem. Het vlees komt voornamelijk van Lindenhoff, net zoals de zuivel en de eieren. De vis komt uit de Noordzee en wordt geleverd door Jan van As. Er staat veel vlees en vis op de kaart, maar er wordt bewust gezocht naar de meest diervriendelijke manieren om dit te serveren.