Let op! De DierenwelzijnsCheck wordt sinds 2021 niet meer actief bijgehouden en de informatie op de site kan gedateerd zijn.
Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.
Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.
6,9
Vinkeles
€€€€
Frans
Sterrenrestaurant
Voor fine dining naar Frans recept kun je van dinsdag- tot zaterdagavond terecht bij Vinkeles aan de Keizersgracht. Het is gehuisvest in hotel The Dylan en heeft sinds 2010 één Michelinster. Chef-koks Dennis Kuipers en Jurgen van der Zalm combineren de traditionele en de moderne Franse keuken op verrassend eigentijdse en elegante wijze, maar niet altijd even diervriendelijk. We vinden bijvoorbeeld tarbot en de klassieke eendenlever op de kaart. De eendenlever komt van Vanilla Venture uit Hongarije. De vis komt van W&A Fish of Schmidt zeevis. Eieren en zuivel komen van Lindenhoff. Naast het à-la-cartemenu en het chef's menu wordt er ook een groentemenu aangeboden. Dit scoort stukken beter op dierenwelzijn.
Positief
Groenten menu
Negatief
Eendenlever
Tarbot
Restaurant serveert
Score op dierenwelzijn
Score op klimaatverandering
Krab, Noordzee
5,5
3,0
Info
Eend, lever (foie gras)
2,0
7,0
Info
Tarbot
3,5
2,0
Info
Duif, kweek
4,0
7,0
Info
Zuivel koe, biologisch
7,0
5,0
Info
Ei, BLK2
6,0
8,0
Info
Plantaardig
10,0
10,0
Info
Zuivel geit
5,0
6,0
Info
Zuivel koe
5,0
5,0
Info
Kaviaar
4,5
6,0
Info
Zee-egel
5,5
4,0
Info
Yellowtail kingfish, kweek (NL)
5,5
8,0
Info
Tong
4,0
3,0
Info
Kalf, regulier
1,0
1,0
Info
Kokkel
4,5
9,0
Info
Rund, Wagyu Japan
3,0
2,0
Info
Langoustine (Noorse kreeft)
4,0
3,0
Info
Oester, Zeeland
6,0
10,0
Info
Mossel, MSC-
6,0
10,0
Info
Ree, wild
8,0
6,0
Info