Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.
Diverse tomaten met watermeloen van Pllek
Dit is het recept van Dimitry Mulder, chefkok van Pllek in Amsterdam
Voorbereiding
Citroendressing maken (zie ingrediënten).
Diverse rijpe tomaten snijden.
Watermeloen in blokjes snijden.
Broodcroutons snijden in kleine blokjes en bakken met knoflook en olijfolie tot goudbruin.
Mint blaadjes fijn plukken.
Basilicum blaadjes fijn plukken.
Opmaak
Tomaten verdelen over 4 borden.
Aanmaken met peper en zout en citroen dressing.
Watermeloen verdelen over 4 borden.
Geplukte mint en basilicum verdelen over 4 borden.
Gebakken croutons verdelen over 4 borden.
Nog wat druppels citroendressing over de gerechten druppelen.
Voor 4 personen
1 tijger tomaat
1 Ananas tomaat
1 Coeur de Boeuf tomaat
8 Pruim tomaten
200 gram watermeloen zonder schil
2 plakken desmbrood zonder korst
1 teen knoflook
olijfolie
12 blaadjes mint
12 blaadjes basilicum
Citroen dressing:
60 ml citroen sap
50 ml olijfolie
50 ml zonnebloemolie
Zout en peper
1 kleine sjalot ragfijn gesneden
1 teen knoflook ragfijn gesneden