Let op! De DierenwelzijnsCheck wordt sinds 2021 niet meer actief bijgehouden en de informatie op de site kan gedateerd zijn.
Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.

Diverse tomaten met watermeloen van Pllek

Dit is het recept van Dimitry Mulder, chefkok van Pllek in Amsterdam

Voorbereiding

Citroendressing maken (zie ingrediënten).

Diverse rijpe tomaten snijden.

Watermeloen in blokjes snijden.

Broodcroutons snijden in kleine blokjes en bakken met knoflook en olijfolie tot goudbruin.

Mint blaadjes fijn plukken.

Basilicum blaadjes fijn plukken.

Opmaak

Tomaten verdelen over 4 borden.

Aanmaken met peper en zout en citroen dressing.

Watermeloen  verdelen over 4 borden.

Geplukte mint en basilicum verdelen over 4 borden.

Gebakken croutons verdelen over 4 borden.

Nog wat druppels citroendressing over de gerechten druppelen.

Ingrediënten

Voor 4 personen

1 tijger tomaat
1 Ananas tomaat
1 Coeur de Boeuf tomaat
8 Pruim tomaten
200 gram watermeloen zonder schil
2 plakken desmbrood zonder korst
1 teen knoflook

olijfolie
12 blaadjes mint
12 blaadjes basilicum

Citroen dressing:
60 ml citroen sap
50 ml olijfolie
50 ml zonnebloemolie
Zout en peper
1 kleine sjalot ragfijn gesneden
1 teen knoflook ragfijn gesneden

Delen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities