Let op! De DierenwelzijnsCheck wordt sinds 2021 niet meer actief bijgehouden en de informatie op de site kan gedateerd zijn.
Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.

Leek cannelloni van Yerba

Dit is het recept van Walter Marskamp, chefkok en eigenaar van het plantforward restaurant Yerba in Amsterdam

Gebruik de groene bladeren van het einde van de prei en bak deze in de oven tot ze zacht zijn

Snijd het overgebleven deel van de prei in vier gelijke stukken

Verwijder het middelste deel voorzichtig om de cannelloni vorm te krijgen

Blancheer deze middelste delen van de prei tot ze zacht zijn

Blend deze middelste delen samen met de groene bladeren uit de oven met een keukenmachine

Voeg de artisjok, peterselie, citroensap en Yerba kaas, zout en peper toe 

Mix dit geheel tot het een stijve pasta vormt

Vul de cannelloni stukken van de prei met deze mix en zet 3 uur in de koelkast

Mix de pistache, peterselie, citroensap, knoflook en olijf olie en breng op smaak

Bak de cannelloni in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor ongeveer 8 minuten

Serveer op een bedje van je favoriete sla en sprenkel de gremolata eroverheen

Ingrediënten

2 grote preien

150g fijngesneden peterselie

Citroensap van 1 citroen

500g artisjok uit blik of 4 verse artisjokken, gewassen en gegrild

50g leek ash YERBA kaas, of een andere (veganistische) kaas

mizuna of andere groene sla met pepersmaak 

zout / zwarte peper

Voor de pistache gremolata

50g fijngesneden pistache noten

Citroensap van 1 citroen

200g fijngesneden peterselie

1 fijngesneden knoflookteen

4 - 5 eetlepels olijfolie

 

Delen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities