Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.
Leek cannelloni van Yerba
Dit is het recept van Walter Marskamp, chefkok en eigenaar van het plantforward restaurant Yerba in Amsterdam
Gebruik de groene bladeren van het einde van de prei en bak deze in de oven tot ze zacht zijn
Snijd het overgebleven deel van de prei in vier gelijke stukken
Verwijder het middelste deel voorzichtig om de cannelloni vorm te krijgen
Blancheer deze middelste delen van de prei tot ze zacht zijn
Blend deze middelste delen samen met de groene bladeren uit de oven met een keukenmachine
Voeg de artisjok, peterselie, citroensap en Yerba kaas, zout en peper toe
Mix dit geheel tot het een stijve pasta vormt
Vul de cannelloni stukken van de prei met deze mix en zet 3 uur in de koelkast
Mix de pistache, peterselie, citroensap, knoflook en olijf olie en breng op smaak
Bak de cannelloni in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor ongeveer 8 minuten
Serveer op een bedje van je favoriete sla en sprenkel de gremolata eroverheen
2 grote preien
150g fijngesneden peterselie
Citroensap van 1 citroen
500g artisjok uit blik of 4 verse artisjokken, gewassen en gegrild
50g leek ash YERBA kaas, of een andere (veganistische) kaas
mizuna of andere groene sla met pepersmaak
zout / zwarte peper
Voor de pistache gremolata
50g fijngesneden pistache noten
Citroensap van 1 citroen
200g fijngesneden peterselie
1 fijngesneden knoflookteen
4 - 5 eetlepels olijfolie