Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.
Op Het Dak
Op Het Dak is Nederlands eerste dak- en stadstuin. Een uniek restaurant en koffiebar in het centrum van Rotterdam. Ze hebben als missie om eerlijk, eenvoudig en lokaal eten te serveren. De menukaart richt zich op het seizoen met producten van boeren en producenten uit de regio. Op Het Dak heeft een houten terras met uitzicht op de tuin waar biologische groenten, eetbare bloemen en kruiden groeien en die een bijenboerderij herbergt. Het vlees is biologisch en de vis komt van de Goede vissers.
Op het dak werkt tegenwoordig met 'goede vissers' https://www.goedevissers.nl/
Een ontbijt of lunch Op Het Dak is in alles een bijzondere ervaring.
Na een korte wandeling vanaf het centraal station sta je aan het begin van een gele singel die boven de grond een brug slaat door Rotterdam.
Het schieblock, het hart en het begin van de singel is een verzamelgebouw van creatieve arbeid. De entree leidt je naar de dakakker. Op de 7e etage aangekomen sta je plotseling in een groene oase met een uitzicht over de stad. Hier ligt de grootste dakakker van Europa, hier is Op Het Dak. Een uniek dak restaurant in het centrum van Rotterdam.
Op Het Dak serveert puur, vers en smakelijk eten & drinken, het hele jaar door. Het menu omlijst ingrediënten uit het seizoen, uit eigen tuin en van (stads) boeren en voedselmakers uit de regio.
Binnen Op Het Dak zijn er 45 zitplaatsen, het terras buiten kijkt over de tuin met eigen groenten & fruit, kruiden en de grootste collectie eetbare bloemen. Huisdieren zijn de bijen, die elk jaar voor stads honing zorgen. Welkom!
51.925676620272, 4.4766061
Schiekade 189
3013BR Rotterdam
Nederland
58% veganistisch
37% vegetarisch
5% vlees/vis