Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.
Tolhuistuin
Het restaurant van de Tolhuistuin is onderdeel van een creatief pand, waar onder meer poppodium Paradiso Noord is gevestigd. Het restaurant bevindt zich in de oude kantine van Shell op de IJ-promenade. Het menu bestaat uit diverse kleine gerechtjes uit alle windstreken, om te delen. De gerechten worden ingedeeld in vlees, vis en vegetarisch; als een gerecht veganistisch is, wordt dit aangegeven. Er wordt gewerkt met lokale en seizoensgebonden producten. Alle vis is MSC-gecertificeerd en komt van stichting Vis&Seizoen. Er wordt geen vis van de Rode Lijst geserveerd. Ook wordt er gekozen voor duurzame zuivel en eieren: de zuivel is biologisch, de eieren zijn vrije-uitloop-eieren van de fruittuin. Het vlees komt van verschillende leveranciers. Bij sommige producten staat waar het vlees vandaan komt – bijvoorbeeld Waterlands kalf of Beemsterlant’s varken. Bij andere producten, zoals kalfsvlees, kip, eend en lam, is dit minder duidelijk. Voor duurzame vis en vegetarische of veganistische gerechten kun je hier in ieder geval goed terecht!