Er zijn inmiddels zoveel keurmerken dat veel mensen niet meer weten waar ze allemaal voor staan en of ze betrouwbaar zijn. De DierenwelzijnsCheck wil geen keurmerk zijn. Wij beoordelen producten en restaurants op dierenwelzijn. Zo kunnen producten met een keurmerk, zoals één ster van het Beter Leven Keurmerk, bij ons soms ook een ruime onvoldoende krijgen. Wil je dus echt diervriendelijk eten, doe dan de DierenwelzijnsCheck.
Hieronder vind je per productgroep een overzicht van alle keurmerken en wat die precies betekenen.
19 juli 2019
Worstje, burger, kipsaté – als het op je bord ligt zie je niet of en hoe een dier geleden heeft. En in de supermarkt? Een lachende koe op de plastic verpakking is geen garantie voor een gelukkig dier. Biologisch, Beter Leven, scharrelvlees, wat betekent het allemaal? Welke keurmerken en logo’s garanderen dat jouw stukje vlees zo diervriendelijk mogelijk is geproduceerd?
18 juli 2019
Voor eieren zijn veel verschillende keurmerken. Zoveel dat je door de eieren het dierenwelzijn even niet meer ziet. Wij zetten daarom op een rijtje wat al die verschillende keurmerken betekenen voor het dierenwelzijn van kippen.
12 juli 2019
Melk is een vloeistof die door vrouwelijke zoogdieren wordt geproduceerd die net een baby hebben gebaard, en die als voedsel dient voor die baby. De mens is zo slim om die vloeistof massaal van andere zoogdieren af te pakken en zelf op te drinken, of er andere voedingsmiddelen van te maken, zoals kaas, boter of een lekkere slagroomtaart.
12 juli 2019
In de supermarkt of bij de visboer vind je grofweg twee soorten vis: wilde vis en kweekvis. Voor al die vis, inclusief schaal- en schelpdieren, bestaat een keur aan keurmerken. Meestal zeggen die meer over duurzaamheid dan over dierenwelzijn. Wij zetten de verschillende keurmerken voor je op een rijtje.