Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.
T-bone van bloemkool van Living The Green Life
Dit recept komt uit het kookboek Easy Vegan 2 van Living The Green Life.
Een vegan variant op de T-bone steak maak je met… bloemkool! Dit lekkere alternatief voor een stuk vlees kun je met tig dingen combineren en zal dus niet snel vervelen. Waarom bloemkool? Amerikanen kwamen erachter dat, wanneer je deze zacht roostert , de textuur bizar dicht bij die van echt vlees komt.
Lunch/diner
Glutenvrij, sojavrij
Een alternatief voor bloemkool? Probeer eens aubergine of witte kool.
1. Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Snijd de bladeren van de bloemkolen en snijd de bloemkolen in plakken van 2 cm.
3. Leg de bloemkoolsteaks op de bakplaat en sprenkel het citroensap en de olijfolie erover.
4. Pel en pers de knoflook en verdeel deze samen met het paprikapoeder over de bloemkool.
5. Rooster de steaks 15 minuten in de hete oven en keer ze daarna om. Rooster ze nog 10 minuten.
6. Schenk voor de sriracha-mayo de aquafaba in de keukenmachine en mix 2 minuten. Voeg dan peper, zout, suiker en uienpoeder toe.
7. Laat de machine draaien en voeg lepel voor lepel de olie toe. Voeg als laatste de mosterd en srirachasaus toe.
8. Bedruppel de bloemkool met de sriracha-mayo en strooi de pompoenpitten en gehakte hazelnoten erover.
Easy Vegan 2
Living The Green Life
ISBN: 9789021570112
Prijs: €20,99
Kosmos Uitgevers
Voor 2 personen
Bloemkool
2 grote bloemkolen
Sap van 1 citroen
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 tl paprikapoeder
Sriracha-mayo
100 ml aquafaba
Snuf versgemalen zwarte peper
Snuf zout
Snuf kokosbloesemsuiker
1 tl uienpoeder
240 ml olijfolie
1 tl gladde mosterd
1 el srirachasaus
Topping
3 el pompoenpitten
3 el gehakte hazelnoten
Tools
Oven
Bakplaat
Bakpapier
Keukenmachine