Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.
Restaurant Bak
Restaurant Bak in de Amsterdamse Houthavens is gevestigd in Pakhuis het Veem. Er wordt gewerkt met een vast menu dat dagelijks wisselt. De producten op de kaart bewegen mee met de seizoenen en het beschikbare aanbod. Ze zijn zoveel mogelijk biologisch en lokaal geproduceerd. Groenten spelen een belangrijke rol en worden elke week persoonlijk bij de boer opgehaald. Chef-kok Benny heeft zich onlangs aangesloten bij de Northsea Chefs, die zich richten op wat de visser vangt en niet alleen op wat wij graag willen hebben. Daardoor staan er onbekendere en minder beminde vissoorten op de kaart, en natuurlijk bijvangst. Het vlees was een tijdlang uitsluitend wild, maar het restaurant is nu toch weer op zoek naar boerderijdieren. Er wordt veel tijd gestoken in het achterhalen van de herkomst daarvan, zodat het zeker is dat de dieren een goed leven hebben gehad. Zuivel en eieren komen van Lindenhoff. Je kunt er in dit restaurant van uitgaan dat de chef-kok van alle producten precies weet waar ze vandaan komen en hoe ze zijn geproduceerd.