Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.
Avocado & pumpkin seed bowl
Dit recept komt van Ra Salatbar in Groningen in samenwerking met Ancora
Dit is een van de recepten van Ra Salatbar en Ancora, waarin ze de gezondheidsvoordelen van bepaalde producten en ingrediënten uitlichten. In deze salade draait het om de avocado en de pompoenpitten, die goed zijn voor het hart. Pompoenpitten bevatten veel antioxidanten, magnesium en vetzuren. Antioxidanten vallen vrije radicalen (agressieve stoffen) aan, die schade aan weefsel en cellen kunnen veroorzaken. Magnesium draagt bij aan een goede doorbloeding. Vetzuren, zoals Omega-3, creëren lipoproteïne, die goed zijn voor de aderen. Ook avocado's bevatten veel antioxidanten, vetzuren en vezels.
1. Spoel de quinoa af en kook deze zoals dit wordt aangegeven op de verpakking. (reken ongeveer 50-70gr. per persoon)
2. Snijd ondertussen alle rauwe ingrediënten (olijf, komkommer, avocado).
3. Rooster de broccoli en bak de spinazie even kort in olijfolie en citroen.
4. Rooster de pompoenpitten voor 1-2 in een vleug (pompoen)olie tot ze knapperig worden. Besprenkel met zout. (Je kunt pompoenpitten uit een pompoen halen. Deze moet je eerst wassen en laten drogen. Je kunt ook gedroogde pompoenpitten gebruiken).
5. Doe de Quinoa in een bowl en bedek met alle ingrediënten.
Eet smakelijk!