Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.
Bar Alt
Bar Alt is ontstaan door de samenwerking van het restaurant met brouwerij Two Chefs Brewing. De naam is ontleend aan Alt, een Duits bier met bovengisting. Chef-kok Thomas Kooijman (top 10 veelbelovende Nederlandse chefs in 2019) zet seizoensgebonden chefsmenu’s neer die goed samengaan met bijzondere bieren.
Het chefsmenu bestaat uit vier, zes of zeven gangen en kan dagelijks wisselen. Thomas denkt bij zijn inkoop na over dierenwelzijn, en koopt zoveel mogelijk biologisch vlees of vlees met een Beter Leven Keurmerk, ook voor het personeelseten. Het vlees komt voornamelijk van Meatstreet en Pieter van Meel. Het konijn komt uit parksystemen in België, en het lam is vrije uitloop uit Dorset (Engeland). De eendenlever, die uit Hongarije komt, krijgen ze via Vanilla Venture. Helaas blijkt uit ons onderzoek dat de dieren ook hier onder slechte omstandigheden leven en dwangvoeding krijgen. De vis komt van Jan van As en is voornamelijk wild. De geelvintonijn komt uit Spanje en de octopus uit Italië. De oesters komen uit Frankrijk en zijn altijd van het seizoen, omdat ze zichzelf niet kunnen voortplanten. De coquilles komen uit Terramoto (Japan) en worden op koud ijs gelegd terwijl ze nog leven.
Alle goede bedoelingen ten spijt zijn veel van deze producten erg dieronvriendelijk. Er wordt bewust geen veganistisch menu aangeboden, en het vegetarische menu wordt niet gepromoot. Dit alles leidt tot een lage score.