Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.
Bolenius
Bolenius zit aan de George Gershwinlaan in Amsterdam, tussen de kantoorgebouwen en woontorens van de Zuidas. De keuken werkt met lokale, seizoensgebonden producten, met nadruk op groenten. Die groenten komen deels uit de eigen moes- en kruidentuin naast het restaurant. Luc Kusters is chef-kok en Xavier Giesen gastheer. Het restaurant heeft één ster. In 2015 werd Bolenius door Gault Millau uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant van Nederland, en recent stond het in de top 15 wereldwijd in de Green Guide van We’re Smart. Naast het à-la-cartemenu en het groentemenu kun je kiezen voor het Boleniusmenu. De eendenlever op deze kaart is veel diervriendelijker dan foie gras: hij komt van Foie Royal, waar de eenden buiten leven, de snavels en vleugels niet worden geknipt, en de eenden geen dwangvoeding krijgen. De garnalen zijn Hollandse garnalen van Solt en het lam is Hollands Kemperlam van Lindenhoff.