Let op! De DierenwelzijnsCheck wordt sinds 2021 niet meer actief bijgehouden en de informatie op de site kan gedateerd zijn.
Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.
7,9

Bord'eau

€€€€
Frans
Sterrenrestaurant

Bord'Eau Restaurant Gastronomique, met één Michelinster, is gevestigd in Hotel de l’Europe in Amsterdam. Sinds 1 januari 2018 is Bas van Kranen er chef-kok. Je kunt hier terecht voor lunch en diner. Het menu is ingedeeld op ‘Eau’, ‘Flore’ en ‘Faune’, oftewel ‘water’, ‘flora’ en ‘fauna’. De gerechten uit de floracategorie zijn allemaal vegetarisch. Uit deze losse gerechten kan een menu worden samengesteld van vijf of zeven gangen. De fauna gerechten bestaan voor de helft uit vis of vlees. De vis komt van Fisk Palace en het vlees is allemaal biologisch. De eendenlever komt van Eduardo Sousa en krijgt als een van de weinige eendenlevers een hoge score voor dierenwelzijn. Helaas staan er wel bedreigde vissoorten op het menu, zoals tarbot, rode mul en zeebaars.

 

 

Positief
vegetarisch menu
biologisch vlees
Negatief
bedreigde vis (rode Mul, Tarbot, Zeebaars)
Restaurant serveert
Score op dierenwelzijn
Score op klimaatverandering
Rode mul
3,5
4,0
Info
Plantaardig
10,0
10,0
Info
Tarbot
3,5
2,0
Info
Ansjovis
4,5
10,0
Info
Zuivel schaap
6,5
6,0
Info
Melkkoe
5,0
5,0
Info
Gans, lever (Eduardo Sousa)
8,0
7,0
Info
Lam, biologisch
7,5
2,0
Info
Garnaal, Hollandse
5,0
3,0
Info
Rund, regulier
4,5
2,0
Info
Zuivel geit
5,0
6,0
Info
Ree, wild
8,0
6,0
Info

Dit menu is beoordeeld op 28 augustus 2019. Eventuele wijzigingen in de menukaart kunnen voorkomen. Voor het actuele menu verwijzen we u graag naar de website van het restaurant.

 

52.367518720597, 4.89430565

Nieuwe Doelenstraat 2 - 14
1012CP Amsterdam
Nederland

020 531 16 19
Extra info

18% vegan

23% vega

59% vlees

Delen

Gerelateerde restaurants

Amsterdam
10,0
10,0
5,7
6,9

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?

Ontvang meer informatie over onze acties en petities