Let op! De DierenwelzijnsCheck wordt sinds 2021 niet meer actief bijgehouden en de informatie op de site kan gedateerd zijn.
Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.
Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.
5,6
de Hermitage
€€
De Hermitage in Amsterdam is in de eerste plaats een museum, maar herbergt op de eerste verdieping ook een café-restaurant. Je kunt er terecht voor koffie en voor een lunch met een goed glas wijn. Het eten van chef-kok Patrick Goijaerts is toegankelijker dan veel van de kunstwerken waardoor hij zich laat inspireren, maar niet per se diervriendelijk. Het saucijzenbroodje bij de lunch scoort bijzonder laag, net zoals de caesarsalade. In beide zit ei van legkippen die in kooien leven. Bij mooi weer kun je eten in de tuin op de binnenplaats. Een museumjaarkaart is niet nodig: iedereen is welkom, ook al valt er voor veganisten niet veel te kiezen.
Positief
quinoa salade
Negatief
saucijzenbroodje
Restaurant serveert
Score op dierenwelzijn
Score op klimaatverandering
Zuivel koe
5,0
5,0
Info
Tonijn, Geelvin
4,0
7,0
Info
Plantaardig
10,0
10,0
Info
Rund, regulier
4,5
2,0
Info
Schol
4,0
3,0
Info
Kaviaar
4,5
6,0
Info
Spiering
4,0
10,0
Info
Ei, Kooi
1,0
8,0
Info
Varken, regulier
2,0
5,0
Info
Tonijn, Skipjack/Gestreept
4,5
7,0
Info
Varken, Brandt en Levie
7,5
4,0
Info
Ansjovis
4,5
10,0
Info
Zalm, Noorwegen
3,0
8,0
Info
Melkkoe
5,0
5,0
Info