Neem voor vragen en opmerkingen contact op via info@varkensinnood.nl.
Sotto Amstelveenseweg
Sotto heeft twee locaties in Amsterdam: een aan de Amstelveenseweg en een op het Kadijksplein. Je komt hier voor de echte Napolitaanse pizza. De chefs zijn in de leer geweest bij de Associazione Verace Pizza Napoletana, de organisatie die toezicht houdt op de bereiding van de échte Napolitaanse pizza. Daarnaast deden ze ook ervaring op bij pizzeria’s in Napels. De pizza’s worden bij Sotto vers gemaakt, en vervolgens op 485 °C in een houtgestookte steenoven gebakken. Ze hebben een krokante, maar geen harde rand, omdat je een echt Napolitaanse pizza moet kunnen vouwen zonder dat hij breekt. Op de site van Sotto valt te lezen dat er hier hoge eisen worden gesteld aan de toppings; jammer dat dat niet ook geldt voor dierenwelzijn. De pizzeria gebruikt namelijk mozzarella van waterbuffels uit Italië, en vlees uit de reguliere veehouderij. Ondanks de vele vegetarische opties scoren ze daarom laag.